2010 m. rugpjūčio 26 d., ketvirtadienis

Scand jobs (Povilas Ruzgaila ir Artūras Maculevičius) ir Vidmantas Laukaitis yra sukčiai

Šiemet vasarą pasirodė daugybė skelbimų siūlančių neva per tarpines įmones dirbančias su Estijos įmone fintrud padirbėti Kajaani miškuose Suomijoje renkant grybus ir uogas. Pagrinde įdarbinimo puslapiuose mirgėjo Povilo Ruzgailos fiktyvios įmonės Scand jobs ir Vidmanto Laukaičio (buvusio taip pat pagarsėjusio sukčiaus S. Leskausko darbuotoju) skelbimai siūlantys maždaug 1000-3000 eurų atlyginimą per mėnesį teigiant, kad šiemet derlius kaip niekad geras ir surinkimo kainos yra maždaug 2 eurai už kilogramą mėlynių ir 4-11 eurų už grybus. Pagrindinis uždarbis buvo sakoma bus iš mėlynių, kurių neva buvę mėlyniuotaujai su šukomis pririnkdavo po kibirą į pusvalandį ir išviso po 100 kg per dieną.

Povilas Ruzgaila ir jo draugas Artūras Maculevičius matyt yra nauji žaidėjai šiame nelegaliame žmonių apgaudinėjimo versle (jie tikino, kad pernai metais dirbo tik su estais). Jie buvo įsikūrę Žemaitės g. 22-3 neregistruotame ofise be jokių iškabų(gretimų firmų darbuotojai net nežinojo, kad jie ten dirba). Jų firma "scand jobs" irgi fiktyvi. Už "įdarbinimą" Suomijos miškuose ėmė po 499 lt. Pirmieji žmonės išvyko maždaug liepos 26d.- liepos 27d. atsidarius oficialiam uogavimo sezonui Suomijoje. Užėjus į ofisą Povilas bandė tikinti, kad sukčiai tėra Vidmantas Laukaitis ir Leskauskas, o jie yra vieninteliai legalūs asmenys pasirašę pilnas sutartis su estų įmone fintrud.
Vidmantas Leskauskas iš esmės siūlė tą patį, ką siūlė ir Povilas Ruzgaila tik ėmė 100 litų didesnį mokestį (600lt) už savo paslaugas.

Dabar pasirodė daug skundų internete iš tų uogautojų, kurie nukentėjo nuo šių asmenų, tačiau kol kas atrodo, kad jiems pavyks gražiai išsisukti. Jie neatsakinėja į skambučius, žinutes ir atrodo kaip pradingę į vandenį. Vidmantas tuo tarpu dar bando interneto skundų puslapyje varyti propagandą, kad skundus rašo tik tinginiai paranojikai, bet akivaizdu, kad taip nėra. Suomijoje šiemet uogų derlius kaip niekad prastas (nors tarpininkai teigė sutartinai, kad yra priešingai), tad visi nuvažiavę lietuviai ten susidūrė su problema, kad derliaus nėra, visos santaupos išnaudotos kelionei į Kajaani apylinkes ir tarpininkam, tad kai kurie jau grįžo namo, kiti pasiliko tam kad nors kažkiek užsidirbtų grįžimui (didžiausias uždarbis yra 30Eurų į dieną). Apgyvendinimas vyko mokykloje mokant po 6 eurus į dieną, nebuvo tų žmonių kurie neva turėjo kuruoti visą tą reikalą Suomijoje, kai kuriem net patiem teko susirasti supirkinėtojus. Dar įskaičiuojant faktą, kad reikia ir maitintis, akivaizdu, kad žmonės liko visiškai apgauti (suprantama, kad dauguma žmonių pervertino galimybes, bet sukčiai turėjo bent neskleisti melų).

Rašau tam, kad būtų surinkti nukentėjusiųjų žmonių duomenys ir būtų galima surengti pakankamai skundų nuteisti šiuos tris apgaudinėtojus, kurie pelnosi iš bedarbių krizės metu. Visi kas nukentėjote rašykite apie savo patirtį Suomijoje (skundą) ir kontaktus čia arba į elektroninį paštą tam, kad būtų galima vieningai surinkti skundus ir paduoti šituos veikėjus į teisėsaugos rankas.

P.s.: Povilas Ruzgaila pateikė šiuos telefonus: 8-676 80519, 8-675 27142 , bet kol kas neatsiliepia.

1 komentaras:

  1. Sveikas dar užsiėminėji šituo reikalu? Beto nematau tavo elektroninio pašto niekur

    AtsakytiPanaikinti